JUKKASRÅDET

Direktlänk till inlägg 29 september 2015

Minnesanteckningar från Jukkasrådets möte 22/9 2015

Av jukkasradet - 29 september 2015 12:55

Minnesanteckningar möte Jukkasrådet 2015-09-22Genomgång av tidigare protokoll. Förra verksamhetsåret hölls tre möten under höstterminen i vanlig ordning. Vårterminens möten fokuserades på skolledningens förslag "Skolstruktur 2.0"


Info från skolan

 • Lotta informerar att lärare just nu förbereder lektionsarbete till eleverna på skolan: ”Vårt samhälle”. Vårt samhälle™ är ett läromedel från UF (ung företagsamhet). Detta innebär kortfattat att eleverna får lära sig om hur ett samhälle är uppbyggt, vilken betydelse människor och arbetsliv har för samhället, hur lätt man själv kan vara med och bidra och vad demokrati är.
 • Idag är samtliga 4 lärare på Jukkasjärvi skola behöriga/legitimerade lärare. De har en inkörningsperiod nu med de nya klassindelningarna och arbetar för att få fram ett så bra schema som möjligt för alla på skolan.
 • Rastvakt: Rasmus är en uppskattad resurs på rasterna av både lärare och elever. Han arbetar både i Tuolla och Jukkas och kommer att finnas tillgänglig där det behövs, b la på raster och vid omklädning till idrotten samt bad. Förslag finns även att de äldre eleverna "hjälper till" med rastvakteriet. Att de får valda veckor då de tar lite mer ansvar ute på rasterna.
 • Än så länge har skolan ej fått information vad gäller skolfoto
 • Om intresse finns är föräldrarna välkomna till skolan, föranmälan till respektive lärare är önskvärd.
 • Förskolan har 3 personal på respektive avdelning

Skolgården

Vad kan göras för bättre skolgård?

 • En ”sol” En sol är en ritad markering på skolgården där en elev som känner sig ensam kan ställa sig för att visa andra elever att den känner sig utanför. Detta är något som lilla aktuellt visat på tv och eleverna själva vill ha.
 • Isberg, att vintertid utnyttja snömassorna till kreativa lösningar och lekplatser. Lotta kollar med eleverna om de har särskilda önskemål gällande detta.
 • Grillplatsen som finns idag ska rivas och ersättas med en ny portabel grillställning.

De blåmålade bänkarna och borden plockas bort då de börjat murkna. De träfärgade blir kvar. Den del av vindskyddet som finns bakom soptunnorna plockas bort. Detta för att göra skolgården större och med bättre insyn. Den del av vindskyddet som vätter mot motorvärmarstolparna blir kvar.

OBS! Bortforsling/borttagning av del av vindskydd samt blåfärgade bänkar och bord sker på tisdag den 29:e september, klockan 17:30. De som kan får gärna åka och hjälpa till att plocka bort detta.


 • Hockeyplan. Spolning och plogning av hockeyplan är ute på upphandling. Anbud ska vara inne på tisdag den 29:e. Ett förslag som kom upp var att rådet lämnar in ett anbud där några föräldrar ingår i sk. "hockeygrupp" som sköter underhållet. Men då tiden för inlämning av anbud är knapp och ej kommer att hinnas med avvaktar vi med detta. Dock kan det eventuellt komma att krävas punktinsatser från föräldrar ändå, vilket man kan se vad vintern lider.

Övrigt

 • Jukkasrådet har en blogg: jukkasradet.bloggplatsen.se. Där finns information från Jukkasrådsmöten och övrigt från Jukkasrådet.
 • Representanter i rådet.

Ordförande: Carina Tjärnström

Förskolan: Erika Granmyr, Carina Tjärnström & Mona Ridhult

Förskoleklass: Mariana Eld. Ersättare: Vakant

Åk 1: Lisa Alldén & Björn Niemi. Ersättare: Angelique och Tore Esberg

Åk 2: Linda Thorneus. Ersättare: Jörgen Bergdahl

Åk 3: Niclas Svedentorp. Ersättare: Malin Fahlblom & Magnus Mikko

Åk 4: Eva Gärdemalm Thorneus. Ersättare: Vakant

Åk 5: Merja Mäkelä. Ersättare: Vakant

Åk 6: Birgitta Karlgren. Ersättare: Vakant


Skolans rektor: Ilkka Tapojärvi

Skolans representant: Liselott Mäki

Förskolechef: Ulrika Törneborg


Nästa möte

Tisdag den 10/11 kl 18.30

  
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av jukkasradet - 22 november 2018 12:38

         Medlemsavgiften är  100 kr/familj/år. (Frivilligt!)         Inbetalning görs till Plusgiro 48 69 95-4         Tack för ditt bidrag!   ...

Av jukkasradet - 21 september 2018 08:35

  Årsmöte Jukkasrådet   i lärarnas fikarum   17/10 2018 kl.18   Alla välkomna!  ...

Av jukkasradet - 25 september 2017 13:18

  Årsmöte JUKKASRÅDET   Tisdag den 10/10-17 kl. 19   i skolans lärarrum   Alla Välkomna!      ...

Av jukkasradet - 30 september 2016 08:45

     

Av jukkasradet - 21 september 2016 07:12

  Årsmöte JUKKASRÅDET   Torsdag den 20/10-16 kl. 19   i skolans lärarrum   Alla Välkomna! ...

Jukkasrådet

    

Jukkasrådet är en föräldraförening som har till uppgift att verka för samarbete mellan hem och skola.

 

Rådet består av föräldrar och skolpersonal som träffas 2-3 ggr/termin. Varje klass och förskoleavdelning utser (på höstterminen) en ordinarie representant och en reserv som sitter fram till skolavslutningen.

 

Jukkasrådet hjälper till/samordnar jul -och skolavslutningen där barn och föräldrar bjuds på fika och trevlig samvaro. Det ordnas också grill-, städ- och skridskokvällar. Genom sponsring, frivilliga bidrag och medlemsavgifter har Jukkasrådet samlat in pengar och arbetat för upprustning av skolgården genom bl.a. inköp av spindelgungor, bollar, åkmadrasser, bänkar och bord till utemiljön, renoverat hockeysargen mm.

Jukkasrådet har även marknadsfört Jukkasjärvi skola i lokaltidningarna. Detta i syfte att locka lärare att söka de utannonserade tjänsterna.

 

Vill ni komma i kontakt med Jukkasrådet går det bra att mejla oss på jukkasradet@gmail.com

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se